Een elektrische fiets kopen terwijl je al een auto leaset. Het lijkt niet zo’n heel goed idee, maar dat is het wel. Een elektrische fiets kopen biedt je voordelen die ook jouw moderne, geleasede auto niet heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijk uitwaaien in de zon? Of zonder files naar je werk en terug racen? En ook als je auto een dagje naar de garage moet dan is het fijn dat je een elektrische fiets kunt kopen om hem even te vervangen.

Een elektrische fiets kopen: enorme keuze

Nu is het wel zo dat een elektrische fiets kopen niet zo makkelijk is. Waarschijnlijk is het net zo pittig als het zoeken van een geschikte lease auto. Want de keuze is echt enorm. Voordat je een elektrische fiets gaat kopen is het dan ook handig een lijstje op te stellen. Op dat lijstje kun je zaken zetten als: waarvoor ga ik de fiets precies gebruiken? Hoeveel kilometer moet de accu mee? Gaan er kinderen mee achterop? Of juist bagage. Het zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een elektrische fiets.

 

Stadsfietsen en recreatiefietsen

Nee, een stadsfiets en een recreatiefiets is dus niet hetzelfde. Het is daarom handig aan een expert te vragen of hij je kan helpen bij een elektrische fiets kopen. Er zijn enorm veel fietsen op de markt en veel van die fietsen zijn gespecialiseerd op een bepaald gebruik. Bijvoorbeeld wendbare fietsen voor in het drukke stadsverkeer, of wat stoerdere fietsen voor lange ritten door het bos. Daarnaast is er ook een groot verschil in actieradius van bepaalde accu’s en hoeveel gewicht een fiets bijvoorbeeld kan dragen. Ook waar de motor precies geplaatst is, kan veel verschil maken bij het comfort.

Laat je goed informeren

Een elektrische fiets kopen is natuurlijk een investering, maar zoals je in het straatbeeld al gezien hebt, je kunt nauwelijks meer zonder. Veel mensen kopen een elektrische fiets, voor dat zetje in de rug, voor het fietscomfort. Een goede fietswinkel zal je zorgvuldig informeren als je een elektrische fiets gaat kopen. Een proefrit moet ook tot de mogelijkheden behoren omdat je goed moet weten of je lekker zit op de fiets. Maar een goede fiets geeft je enorm veel plezier en natuurlijk kun je er lang mee doen. En dat is altijd handig als je die lease auto even wilt laten staan.