Je trouwdag is voor de meeste mensen het meest bijzondere moment van je leven. Je zegt ‘ja’ tegen degene van wie je het meeste houdt, en belooft plechtig je te houden aan alle wetten die zich aan de huwelijkse staat verbinden. Een trouwauto huren is een van de dingen die voor veel mensen onderdeel zijn van de hele dag. Toch is niet voor iedereen een groots feest ‘on top of priority’.

Voor mij een trouwauto huren

Zo wilde mijn vriendin heel graag trouwen. Maar niet voor dezelfde redenen als ik. Zelf ben ik erg romantisch ingesteld, en ik wilde wel die grote witte bruidsjurk, rode rozen, mijn man wachtend op mij voor het altaar. Al je vrienden en familieleden met hun ogen op jou gericht. Ze hadden je nog nooit gezien. Mama begint te huilen en ook pap pinkt een traantje weg. Opa en oma zijn gelukkig dat ze deze dag nog mee mogen maken. Na de ceremonie staat er een diner te wachten. Een trouwauto huren was voor ons een goede beslissing. Op die manier konden we de belangrijkste mensen meenemen naar het restaurant. Als afsluiter een spetterend feest waarin wij de openingsdans doen, voor het eerst als man en vrouw. Erg traditioneel, maar dus niet voor mijn vriendin weggelegd.

Voor haar niets meer dan een spijkerbroek

Toen ik mijn vriendin vertelde over mijn dromen van de bruiloft, hoe traditioneel ook, met trouwauto huren en al, lachte ze. Ze zei: ‘Dat is niets voor mij. Ik houd er helemaal niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Een trouwauto huren? Kom op, ik rijd gewoon met mijn Citroën C1 naar de parkeerplaats van het gemeentehuis.’ Ik lachte haar toe, ze was zo minimalistisch en praktisch als het maar kon. Ze maakte af: ‘Bovendien, voor het geld wat die bruiloft moet kosten ga ik geen trouwauto huren, maar liever op vakantie!’

Trouwauto huren geen issue

Zij was dus in de veronderstelling dat een trouwauto huren heel duur was. De hele bruiloft zou duur zijn. Natuurlijk zit ik er ook niet op te wachten om duizenden euro’s uit te geven, dus ik ging op onderzoek uit. Een trouwauto huren blijkt helemaal niet duur te zijn, dus ik heb er een voor haar gereserveerd. Daar gingen we dan, op maandagochtend naar het gemeentehuis. In spijkerbroek. Maar wél in de mooiste auto die er was. Misschien moest het er gek uit hebben gezien, maar we hebben gelachen! Mijn vriendin heeft echt genoten, als echtgenote.