Van je hobby, je beroep maken. Het is niet voor iedereen weggelegd. Toch dromen veel mensen er wel van. Er zijn tal van beroepen te bedenken die ervoor kunnen zorgen dat je van jouw hobby, passie of sport, jouw werk kunt maken. Niet iedereen heeft immers de aanleg en ambitie om profvoetballer, dierenverzorger of brandweerman te worden. Ik laat jullie drie voorbeelden zien van hobby’s waar je jouw beroep van kunt maken. Dit loopt uiteen van Personal Trainer tot Rijinstructeur. Nieuwsgierig of er een mogelijke carrièreswitch voor jou bij zit? Lees dan vooral verder!

Personal Trainer

Sporten is voor veel mannen en vrouwen een passie, een uitlaatklep en een manier om doelen te behalen. De afgelopen jaren zijn sportscholen in Nederland als paddenstoelen uit de grond geschoten. Voor vele sportieve mannen en vrouwen is dit ook het perfecte moment geweest zich op te leiden tot personal trainer. Als personal trainer is er momenteel werk in overvloed. Het grote voordeel van dit werk is dat je sportief bezig bent, je eigen tijden bepaald en anderen jouw kennis kan bijbrengen.

Rijinstructeur

Veel mannen (en vrouwen) zijn idolaat van auto’s. Hoe sportiever hoe beter en hoe meer er gereden wordt, hoe beter men zich voelt. Rijinstructeur worden is voor deze doelgroep dus de perfecte mogelijkheid om van hun passie hun beroep te maken. Er zijn honderden rijscholen actief in Nederland, waar je je na een paar cursussen eenvoudig bij aan kunt sluiten. Daarnaast is het ook mogelijk om je eigen rijschool op te zetten en bewoners uit jouw buurt de mogelijkheid te geven om te lessen. De auto waarin je de lessen wilt geven bepaal je zelf, wat rijden erg aangenaam kan maken.

Reisleider

Ben je jong, weet je niet zo goed wat je wil worden en sta je open voor een uitdaging? Wellicht is werk zoeken als reisleider wel iets voor jou. Elk jaar zoeken tal van reisorganisaties weer nieuwe krachten om aan de slag te gaan in één van de zonnige vakantielanden. Daarnaast zijn wintersportbestemmingen als reisleider ook erg populair. Enige ervaring met skiën of snowboarden is hierbij vaak wel een vereiste. Als reisleider ben je over het algemeen werkzaam in een warm en zonnig land, waar iedereen relaxed is en geniet van het leven. Daarnaast leer je veel nieuwe mensen kennen en ontmoet je er wellicht je grote liefde. Ten slotte staat werk als reisleider erg goed op je Curriculum Vitae, aangezien dit werk aantoont dat je erg communicatief bent, goed met mensen overweg kan en een uitdaging niet snel uit de weg zult gaan.