Deze website heet https://goedkoopautoleasenparticulier.nl/ en zoals de naam suggereert zijn we ooit begonnen met informatie over het leasen van auto’s. Maar er zijn ook mensen die toch liever een auto willen leasen in plaats van kopen, dus hebben we besloten om een blog te wijden aan het kopen van een auto. Want hoe doe je dat nou, een auto kopen? Er komt best het een en ander bij kijken en we merken dat veel mensen hier vragen over hebben. Twijfel jij of je binnenkort een auto wilt kopen? Lees dan deze blog, wij geven je een paar tips en punten waar je bij stil kan staan.

Maak de rekensom

Voor veel mensen is de keuze voor leasen of kopen toch vooral een financieel vraagstuk. Hoeveel geld heb jij te besteden? Wat heb jij over voor een auto? Wil je liever een lager bedrag per maand betalen, of toch in een keer een grote som neerleggen voor je droom bolide? Het is helemaal aan jou! Bedenk wel dat je bij leasen vaak voor een langere periode aan je betalingen vast zit dus dat dit bedrag in totaal ook flink kan oplopen. Wij kunnen niet in je portemonnee kijken dus hier heb jij het hoogste woord. Reken eens precies uit wat elke optie je gaat kosten en welke mogelijkheid het beste bij jou past. Inzicht in je financiën kan de keuze gemakkelijk maken. 

Nieuw of tweedehands

Passend bij tip 1 gaat ook deze tip over je financiële plaatje: ga jij voor een nieuwe auto of een tweedehands model? Het is aan jou wat je wilt. Voor een nieuwe auto betaal je vaak de hoofdprijs, maar dan rijdt je ook in het nieuwste van het nieuwste. Vind je het minder belangrijk dat je auto nieuw is, en wil je liever minder geld uitgeven? Een occasion is dan een prima keuze zijn, zeker als deze goed onderhouden is en je hem bij een vakgarage koopt. Leuke auto is bijvoorbeeld een volvo v40 occasion. Van een volvo v40 occasion heb je namelijk nog jarenlang reisplezier!

Kijk wel uit dat je niet een auto in slechte staat koopt: reparatiekosten kunnen snel oplopen en dan ben je uiteindelijk duurder uit.

Kies het juiste model

Er zijn zoveel modellen auto op de markt dat het nog een hele opgave is om het model te vinden wat bij jou past. Ga na wat jij van een auto wil: welke eisen heb jij? Hoeveel passagiers of bagage wil je bijvoorbeeld vervoeren? En op welke brandstof wil jij rijden? Als je een auto koopt hoop je natuurlijk dat je er lang plezier van zult hebben. Het zou zonde zijn als je er achter komt dat je nieuw gekochte droom bolide toch niet helemaal is wat jij ervan had gehoopt… Oriënteer je daarom goed zodat je geen miskoop doet.